Smickra din kropp

 

När man köper kläder, vare sig det är tröjor eller ytter- och underkläder, så ska man alltid se till att plaggen smickrar dig och din kropps form. 

Köp rätt storlek

Tyvärr är det många som köper fel storlek när de är ute och shoppar. En del köper det i hopp om att sporra sig själv att gå ner eller upp i vikt så det där fantastiska plagget passar, medan andra tycker det ser snyggare ut om plagget är lite lösare eller lite tajtare än det är menat.

Att köpa en storlek som man tycker att man passar i är inte fel, men köp inte kläder för att du hoppas kunna bära dem om några månader eller ett år. Det kommer bara att ge dig ångest och göra dig ledsen när du inte lyckas uppfylla ditt mål och du har även kostat på dig ett plagg som du kanske aldrig kommer att använda. Skriv ned det på en önskelista istället för att köpa det.

En stort antal kvinnor bär även fel bh-storlek utan att veta om det. Det bästa man kan göra är att ta sina mått och räkna ut vilket omfång och kupstorlek man ska ha. Sedan ska man vara medveten om att storlekarna kan skilja sig från märke till märke, prova därför alltid en bh innan du köper den.

Framhäv dina favoritkroppsdelar

En annan sak som smickrar din kropp är att visa upp det du är stolt över. Gillar du din byst kan du bära lite mer urringade plagg, är du mest stolt över dina långa ben ska du bära tajta byxor eller kortare kjolar och shorts som tydligt visar hur långt upp dina ben går.

Att framhäva sina favoritkroppsdelar har också fördelen att det drar fokus från dina mindre favoritdelar. Anser man att man har för breda höfter kan man dölja dessa genom att skapa en tydligare midja och bära längre tunikor. Genom att googla kan man lätt hitta flera knep hur man tar fram och döljer saker genom val av passform, färg och annat.