Handla ett mer hållbart mode

 

Mode ska självklart vara roligt och nyskapande. Det ska vara lustfyllt att uttrycka sig med kläder och finna sin egen stil. I dag är dock de flesta överens om att modet också måste vara hållbart. Samtidigt som vi konsumerar behöver vi tänka på hur våra vanor påverkar natur och miljö.

Vårda och återvinn

Ett bra sätt att vara snäll mot både miljön och plånboken är att vårda de kläder man har. Kläder av god kvalitet håller länge om du tar hand om dem på rätt sätt. När du tröttnat på ett plagg kanske någon annan kan ha glädje av det. Att köpa och sälja begagnade kläder är schysst mot både miljön och den egna ekonomin.

Handla lokalproducerat av hög kvalitet

Vill du tänka klimatsmart när du köper nytt är det bra att satsa på kvalitet. Visserligen är högkvalitativa kläder dyrare i inköp, men sköter du om dem som nämnts ovan håller de också mycket längre än billigare alternativ. Den som vill konsumera hållbart behöver också tänka på varifrån varorna kommer. Att köpa hållbara svenska produkter är givetvis bättre än att köpa något av tvivelaktig kvalitet tillverkat i till exempel Asien.