Moderna, praktiska och snygga arbetskläder

 

Många företag kräver att du använder speciella plagg för verksamheten. Beroende på vilket yrke du har ser de lite olika ut. Kanske använder du skyddsrock och handskar eller så behöver du ha skor med stålhätta. Oavsett vilket är det viktigt att kvaliteten på kläderna är god och att de sitter bra.

Vem betalar för kläderna?

Att du köper plagg till dig själv privat är en sak men arbetskläder är en helt annan fråga. Så länge arbetsgivare betalar för arbetsuniformen måste du ha den på dig. Däremot ska arbetsgivaren betala för tvätten. Skulle du frysa eller svettas i dina arbetskläder måste chefen lösa problemet. Skyddsskor och skyddshandskar är det också din arbetsgivare som ska betala för.

Välj rätt kvalitet

Att arbeta i trasiga plagg eller använda handskar med hål i kan leda till olyckor. Se därför till att ni köper in rätt kvalitet. Visst kan du känna dig trygg när du har handskar men de kan orsaka allergi om de innehåller farliga kemikalier. Arbetsmiljöverket ställer därför krav på vilket material som utrustningen ska ha. För att veta att du använder rätt sorts handskar finns det märkning. I vissa fall behöver det finnas flera symboler för att alla krav ska vara uppfyllda. Shoppa i en onlinebutik om ni behöver arbetskläder med rätt kvalitet.