Populära damhattar

 

Hattar i flera olika former har alltid varit en del av modet. Trots att populariteten ibland har sjunkit lever hattarna fortfarande vidare.

Modernt med hatt

Inom modevärlden har hattar alltid funnits med i olika former. Förutom de mindre butiker som fortfarande säljer hattar har även större kedjor välkomnat dem i sortimentet. En hatt kan du bära till de flesta klädesplagg för att sticka ut från mängden. Det är dock inte enbart i modesyfte hatten passar utan den håller även huvudet varmt under kyligare månader. Under sommaren är det också ett bra sätt att skydda huvudet mot solens strålar. Är du intresserad av att hitta en ny hatt kan du ta en titt här.

Modister

De som tillverkar damhattar i olika former heter modister. Idag är det allt ovanligare att personer väljer att syssla med just det här yrket. Trots det finns det fortfarande ett intresse för hattmakeri.

Konsten att sy hattar intresserar fortfarande och det är möjligt att gå olika kurser för att lära sig konstformen. Du kanske inte är intresserad av att ha det som yrke men det kan eventuellt bli en rolig hobby att ägna sig åt. Blir du riktigt duktig kan du även ha det som en extra inkomst.