Festkläder på nätet

 

Är du en person som vill glänsa på festen, men komma undan med pengarna i behåll? I sådana fall bör du prova att handla kläder via internet. Det finns många webbutiker ute på nätet för kläder till festliga tillfällen. Den nya generationen som är uppvuxen med internet väljer mycket oftare att handla online än äldre människor. Det är också så att de yngre, framför allt tjejer, är mer uppmärksamma och detaljerade i sina köp på nätet. Detta har de olika webbutvecklarna kommit underfund med och intensifierat arbetet att göra kundupplevelsen online optimal. Alla trendiga typer av kläder går att hitta online; vare sig det är gäller man eller kvinna eller kropp och form.

Pålitliga klädbutiker online

GlamorVilka webbutiker är pålitliga ute på nätet? I Sverige är ”Zalandoo” ett ledande klädföretag online. Företaget är i grunden tyskt men ägs numera av Kinnevik, ett svenskt investmentbolag. På sidan finns ett väldigt stort utbud av kläder och accessoarer. En annan populär onlinebutik bland ungdomar är ”Asos”, som säljer tidigare årets kollektioner till gynsamma priser.När du handlar på nätet i Sverige bör du kolla om webbsidan är märkt med ”Trygg E-Handel” symbolen. Den certifierar om webbsidan uppfyller de krav som bör hållas för säkra internetköp. Trygg E-Handel har idag över 700 trygga och certifierade nätbutiker på sin lista.Om du handlar kläder från utländska webbutiker ska du leta efter ”Comodo Secured” symbolen, som garanterar säkra köp online.

Leveranssätt online

När du köper kläder på nätet får du möjlighet till olika leveranstyper. De olika typerna förklarar hur din vara levereras och vilken tid den att kommer anlända. Några vanliga leveranstyper för onlinehandel i utlandet är FedEx, DHL och TNT. De är snabba, pålitliga och har stora rabatter. Du kan ofta välja vilken typ av prioritering din leverans skall ha. Vikten för din varas innehåll är avgörande för hur hög fraktkostnaden blir. Om du vill spara pengar kan du välja att få det hemfraktat inom 2-3 veckor. Vill du betala mer och få den tidigare hemskickat så anländer paketet hos dig inom 9-16 arbetsdagar. Det sista alternativet är att betala en ännu högre summa för att ta emot din beställning inom 2-3 arbetsdagar.Den vanligaste leveranstiden i Sverige är mellan 1-3 arbetsdagar. Det finns dock ingen garanti för att det blir billigare när det gäller fraktkostnader, men i regel brukar det vara mindre kostsamt i jämförelse med utländska webbutiker.