Hur man väljer bal- och bröllopsklänning efter sin kropp

 

Såhär i bal- och bröllopstider är det många som har kastats in i den väldiga djungel som klänningsvärlden är. För att göra det lättare för dig att hitta rätt har vi gjort en lista med vad du ska tänka på för att välja rätt efter just dina behov och din kroppsform.

Klänning efter kroppsform

Bröllopsmagasinet tipsar att A-formade kjolar passar den med päronformad figur, alltså smal midja och fylligare höfter, då midjan markeras och hamnar i rampljuset. Höfterna får ge utrymme åt midjan och tonas ned bekvämt under kjolen. Att som päronformad dra på sig en tajt modell är ingen bra idé om man inte vill få kroppen att likna en serpentin. Har man däremot en rakare kroppsform passar en tajtare modell som markerar byst och midja bättre för att framhäva former. Vill man få till välmarkerade former som rakformad kan man välja att bära korsett för att skulptera kroppen. Alla kroppstyper passar i långklänning.

Fynda på nätet

Många kvinnor drömmer om att bära något riktigt exklusivt på sin stora dag, men har inte råd att lägga ner en förmögenhet på enbart klänningen. Att kunna bära en vacker designerklänning behöver dock inte alltid kosta skjortan. Ett tips är att fynda sin klänning på nätet där man ofta hittar kläder till bättre priser. Vill man ha en klänning från ett visst varumärke kan man kika in på olika outlet sajter som erbjuder märkeskläder till förmånligare priser.

Var realistisk

Har du inte getingmidja så har du inte det. Har du små bröst så är det så och är du inte lång så är det inget att spilla tårar över. Att vara realistisk är a och o när det gäller att hitta rätt klänning och känner du att du behöver hjälp med att lista ut vilken typ av figur du har kan du vända dig till bröllopsbutiker och sömmerskor för expertråd. Kom ihåg – du behöver inte ha en perfekt kropp för att se fantastisk ut.