Har du funderat på dina underkläder på senaste tiden?

 

Underkläder tas för givet, de får inte alls den mängd uppmärksamhet som de förtjänar. Istället väljer vi bara första bästa i lådan och lägger mer tid på vad som ska sitta över dem. Underkläder är grunden för hela din outfit, tråkiga och obekväma trosor eller kalsonger kommer inte att ge dig mer självförtroende eller komfort under en hel dag och kväll. Det är dags att lägga lite mer tanke på kläderna närmast huden.

BH

En skön BH ska knappt kännas. Du ska nästan fundera på om du glömde att ta på dig innan du gick till jobbet. Med rätt stöd och snygg design kommer du att må bättre och vara bekvämare. Rensa bort alla gamla trotjänare med revor i spetsen och släng alla modeller där stödskenan ätit sig genom tyget och trycker direkt mot huden. Köp istället en BH som du kan bära under en t-shirt, en annan som ger lite fylligare byst och en tredje som är menad att visas upp för din partner.Det gäller också att ta hand om en BH på rätt sätt. Kvinnor är förvånansvärt dåliga på att tvätta sina BH:s regelbundet. De borde hamnar i tvättmaskinen åtminstone efter var tredje dag men generellt väntar svenskarna fyra dagar eller längre mellan varje tvättning. För att öka livslängden och kvalitén på BH:n borde den handtvättas och hängtorka.

Trosor och kalsonger

Vi förstår att man blir kär i ett par underkläder som blivit mjuka med åren, men blekta färger och tappad resår är inte attraktivt. Om du har svårt att hitta ett par lika sköna underkläder i din byrålåda beror det nog på att du köper fel storlek och material. En del gillar microfiber som är glansigt och känns nästan halt mot huden, andra tycker bättre om bomullsunderkläder och de som tränar hårt eller rör sig mycket väljer helst funktionsmaterial eller ull för att hålla sig torr och varm under hela dagen.Kasta dina äldsta och trasiga underkläder men läst gärna på lappen innan de hamnar i soporna. Skriv upp vilka material och blandningar dina favoriter har och storleken. Tänk på att storlekar skiljer sig mellan märken så det är lättast att följa storleksguider än att köpa samma storlek oavsett företag.