Gör sig av med gamla kläder

 

Ibland shoppar man lite för mycket och till slut har man påsar med kläder som man vet innerst inne att man aldrig kommer att använda igen. Vad ska man göra med dem?

Ge bort

Ta hem vänner och familj och låt dem rota igenom alla dina plagg. Bjud på lite tilltugg, öppna en flaska vin och låt dina kläder få nytt liv hos dina vänner.

Du kan också ge bort dem till behövande i andra länder. Flera organisationer har insamlingsprojekt. Det känns bra att veta att ens kläder kommer till personer som behöver dem mycket mer än en själv.

Tradera

På nätet kan man sälja sina gamla kläder för en bra slant beroende på märke och kvalité. Tänk på att det ska vara lönsamt så sätt priser som lockar människor att buda. Räkna alltid ut frakten innan så att personerna som budar vet vad de kommer att betala.

Facebook

Det finns flera grupper att gå med i på Facebook där du kan lägga upp bilder på dina kläder och sälja dem. Vissa grupper är rikstäckande och andra fokuserar på en viss stad eller kommun. Tänk på att folk som handlar på en social mediasajt förväntar sig att göra riktiga fynd så här kan man kanske inte sälja ett par vanliga jeans för 300 kronor. Sänk priset och tänk att om du säljer tio tröjor för tio kronor styck så har du 100 kronor mer än du haft om du bara kastade allt.