Fixa en bra makeup hemma

 

Det kan vara svårt att sminka sig och hålla koll på alla de produkter som idag finns på marknaden. Det behöver dock inte vara så komplicerat. I grund och botten handlar smink om att lära sig sitt eget ansikte och att sminka utifrån det. Du behöver även lära dig vad de olika produkterna har för funktion och hur du använder dem för att kunna få ett så bra resultat som möjligt.

Framhäv dina drag

Ska du sminka dig hemma och är osäker på hur du gör så bör du börja med att komma på vad för sorts look du är ute efter. Vill du ha en fulltäckande, glänsande eller naturlig look? När du bestämt detta är det dags att hitta rätt produkter. Nyckeln till framgång är en bra bas. Den bygger upp resten av ditt smink vilket innebär att du behöver en bra grund. Använd dig av en återfuktande kräm för att göra ansiktet slätt och bidra med lyster.

Använd sedan produkter för din hudtyp. Är du torr, naturlig eller oljig? Ta reda på detta och köp hem det du behöver. Sminka dig sedan utifrån dina naturliga drag. Skapa konturer vid dina kindben, ljusa upp vid dina högsta punkter och ge värme för att få en solkysst look. Smink behöver inte vara svårare än så.