Rensa upp bland dina smycken och accessoarer

 

 

Hur många gånger har du passerat din smyckeslåda eller smyckeshängare (om du har det så organiserat!) och tänkt att du ”måste ta tag i det där”? Det kan kännas som en onödig uppgift men det finns faktiskt all anledning att göra slag i saken.

Förutom att du får njuta av att ha bockat av en sak på att göra-listan finns faktiskt en chans att din samling innehåller sådant som kan vara värt en slant. Är fallet sådant att du ändå inte använder en stor del av smyckena kanske de gör sig bättre i någon annans mer eller mindre organiserade smyckessamling?

Försäljning

Beroende på vad det är för typ av smycken kan olika typer av försäljningskanaler vara lämpliga. Är det äkta guld- eller silversmycken det rör sig om finns möjligheten att sälja dem till företag som specialiserar sig på värdering. Sådana aktörer finns både online och i fysisk butik, så beroende på din preferens finns olika alternativ att få sådana smycken värderade. Oftast går det till så att kvaliteten på smyckesmetallen bestämmer priset per gram. De flesta aktörer har en prislista publicerad online så att du kan göra en jämförelse innan du bestämmer dig för till vilket företag du vill sälja ditt smycke.

Mindre värdefulla smycken

De flesta har nog en majoritet av smycken som endast liknar guld eller silver, vilket naturligtvis gör dem ointressanta för professionella värderare. Icke desto mindre kan du göra en rensning och få en slant för besväret. Det finns mängder av Facebookgrupper och andra typer av andrahandsmarknader där dina smycken kan hitta ett nytt hem. Kanske finns en second-handbutik nära dig som tar emot smycken? Ett annat sätt att uppdatera din smyckessamling är att byta med en vän eller släkting som har ett liknande problem med alldeles för många oanvända smycken. Oanvända smycken gör ingen glad, så gör dig själv en tjänst och rensa idag!