Frisyren som sätter pricken över i:et

 

frisör Vårt hår är en viktig del av hur vi ser ut. Håret ramar in ansiktsdragen och bidrar till vår individuella färgpalett, tillsammans med hudton och ögonfärg. Ändå blir håret ibland lite styvmoderligt behandlat när vi stylar oss, till förmån för kläder och makeup. Men med rätt frisyr kan du verkligen lyfta din outfit, eller i motsatta fallet ta udden av den. Hur ska du då tänka gällande frisyr och hårstyling? En bra och enkel regel är att anpassa håret efter tillfället, så att det bildar en naturlig helhet. Därutöver gäller det att ta hand om sitt hår i grunden, för att ha ett bra utgångsläge att jobba från.

Vardagsstilen som håller i längden

Till vardags behöver vi ett urval av frisyrer som fungerar med vår stil i övrigt och är relativt okomplicerade att uppnå, samtidigt som vi känner oss fina i dem. Precis som med kläder egentligen. För dig som har långt hår är hästsvansen ett säkert kort. Den kan anpassas till att vara avspänd eller mer formell, beroende på hur mycket volym och lösa hårtestar du inkluderar, samt tofsens placering och höjd. En lite mer romantisk och flickaktig variant är halvuppsatt tofs, som samlar delar av håret på bakhuvudet, men lämnar resten utsläppt. Det kan du kombinera med till exempel tvinnade partier eller en tunn fläta.

Skapa glamour till festen

Dags för fest och vad kan väl vara roligare än att lägga extra tid och kärlek på frisyren. Ett favorittips är stora, glamorösa lockar, som du bygger upp med stylingprodukter och locktång, plattång eller fön och rundborste. Vill du istället ha en uppsättning till festen, kanske om du har en klänning med öppen rygg, kan du experimentera med den klassiska svinryggen och varianter på den. Alternativt att arrangera håret med en horisontell inbakad fläta eller elegant valk i nacken. Komplettera eventuellt med en glittrig hårnål eller fascinator efter tycke och smak.