Bygga upp en basgarderob av skor

 

Att kunna ha ett par skor för nästan alla tillfällen kanske kan ses som en lyx. Men om man bara satsar på rätt sorters skor behöver man faktiskt inte en hel garderob full av dem för att alltid ha något passande. Här tittar vi närmare på hur man åstadkommer detta.

Färre skor – bättre skovård

Innan vi dock går in på detalj vilka skor man bör satsa på är det värt att påpeka vikten av bra skovård. Och att det gäller att vara mer noga med detta ju färre skor man har. En del kan vara rätt så dyra när man satsar på kvalitet, så självfallet vill man ju att de ska hålla så länge som möjligt. Idag kan man hitta många produkter och verktyg som underlättar skovården och ger dem ett längre liv.

Vardagsskor

Skorna vi har till vardags kommer ju vara de som ser mest användning i överlag. Börja med ett par sneakers som funkar med så mycket av garderoben som möjligt. Ett par vita eller svarta är ofta mest flexibel. Ett par loafers är också ett bra val. Och när det verkligen är komfort som gäller kan man inte gå fel med ett par härliga tofflor eller några sköna flats.

Fest- och finskor

Ett par snygga pumps bör finnas i varje garderob och har man bara ett par är svart oftast det bästa valet. Välj rund eller spetsig tå efter smak och tycke. Skaffa gärna ett par sandaletter för sommarfesten också. Vill man dock hålla fötterna lite varmare samtidigt som att hålla stilen är ett par stövletter ett perfekt tillskott.

Boots

Boots och liknande skor kan vara lite av en smaksak och inte ett direkt krav för en basgarderob. För somliga är dock dessa skor ett måste i garderoben och då ska man naturligtvis inte hoppa över dem. De kan eventuellt byta ut stövletterna om man vill hålla nere priser på sin skogarderob något.