Strandbröllop

 

Vill du gifta dig på stranden hellre än i kyrkan finns det lite olika alternativ. Har ni en lite större budget kan ni resa utomlands och gifta er. Tänk att stå i solnedgången på en kritvit strand och gifta sig med den du älskar. Eller kanske mitt i den svenska sommarens grönska med bara de närmaste som vittnen.

Kolla upp lagar och regler

Tänker ni gifta er utomlands måste ni vara noga med att kolla upp vilka lagar och regler som gäller för just det landet när det gäller giftermål. I Italien är de till exempel katoliker vilket innebär att man som svensk måste först gifta sig I Sverige och sedan låta en ceremoni äga rum i Italien. Det här alternativet kan vara lite krångligt men Italien är ett otroligt vackert land ändå.

Bra är kanske att välja ett land där Svenska Kyrkan har ett säte. Om man vill gifta sig kyrkligt förstås. Väljer ni att gifta er borgligt så finns det lite fler alternativ, och det kanske passar er som vill ha en öppen och personlig ceremoni.

Klädsel?

När det gäller klädseln vid ett strandbröllop finns det lite olika alternativ, och det beror också på hur mycket ni vill hålla på just etikettsreglerna. En tunn, skir strandklänning som fladdrar lätt i vinden kan passa vid en strandvigsel om den bärs ovanpå bikinin. Både bikini och strandklänning i lite mer exklusiva snitt hittar du lätt online. Experimentera lite grann med längden på klänningen allt efter väder och solbränna, tipsar Bröllopssidan. Kombinera gärna med en fin frisyr och kanske en blomsterkrans? Skor kan du skippa, på stranden är man barfota.

Många resebyråer har också paketerbjudande på bröllopsresor. De kostar förstås en slant men har ni den budgeten kan det kanske vara värt om ni dessutom vill ha lite hjälp med planeringen. Ni kan få hjälp med allt från kompletta hotellbokningar och smekmånadsutflykter till romantiska middagar. Ibland kan det vara svårt att veta hur det ska bli om man väljer att åka till en plats där man aldrig varit. Då kan de vara skönt och tryggt att ha någon som kan platsen och kan ge en råd till de beslut som ska tas.